Annons

Beskedet: Skolorna ska vara öppna i höst

Publicerad 15 juni 2021
Foto: Mostphotos

På tisdagen den 15 juni, höll utbildningsminister Anna Ekström en digital pressträff om hur undervisningen ska genomföras i grund- och gymnasieskolor i höst. Anna Ekström började pressträffen med att vända sig till skolans personal.

– Ni har slitit hårt, ovanligt hårt under ett läsår som inte liknar något annat. Ni förtjänar återhämtning och sommarledighet. Men för många rektorer, för många lärare och andra anställda i skolan är det fortfarande jobb under den här veckan efter skolavslutningar. Det är mycket arbete med planering inför höstterminen som görs innan det är dags för er välförtjänta semester. Det är också därför vi tycker att det är angeläget om att ge besked om hur vi ser hösten framför oss, säger Anna Ekström.

Annons

Anna Ekström berättade att man under hela pandemin haft skolan öppen i så stor utsträckning som möjligt.

– Men eftersom fjärr- och distansundervisning ändå har varit nödvändig i perioder så har många elever haft det mycket tufft. Under pandemin har vi lärt oss att distansundervisning är bättre än ingen undervisning alls, men att undervisning på plats i skolans lokaler är det bästa för de allra flesta eleverna. Dagens besked är att närundervisning som huvudregel ska bedrivas i alla skolor från höstterminens start.

– Behovet av att använda distansundervisning bedöms vara litet under hösten, men det måste finnas beredskap i skolan att kunna gå över till distansundervisning om det blir nödvändigt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons