Annons

Bestulen man ber tjuvarna att lämna tillbaka hans historia

En stor andel av de inbrottsstölder som sker riktas mot källarförråd, inte sällan i flerfamiljshus. Nattetid är risken att upptäckas liten, och mycket finns att stjäla om man inte är så nogräknad.
Publicerad 24 mars 2021
Den bestulne mannens foto på den uppbrutna dörren in till förråden.
Den bestulne mannens foto på den uppbrutna dörren in till förråden.Foto: Privat

Gärningspersonerna begår stölderna för att finansiera sitt missbruk och i stort sett vad som helst kan bäras iväg om det tros ha något som helst värde.

En av många drabbade i Kalmar skrev på tisdagen på sociala medier om känslan av att upptäcka att okända brutit sig in i hans förråd. Känslan av att på sätt och vis få sitt liv stulet.

Annons

Mannen på Smålandsgatan skriver: ”Jag bryr mig inte om laptopen du stal. Men däremot doppresenter, alla hårddiskar med bilder från 2005-2020 och allt du/ni förstörde/sparkade/trampade sönder det var fan bara så jävla heartbreaking.”

Allra värst är förlusten av hårddiskarna, som han bönfaller tjuvarna att återlämna.

”Jag lovar att det finns inget av intresse i de hårddiskarna. Snälla lämna tillbaka dem. Det är allt jag ber. De var mina back-ups. Ni stal mitt liv och min historia. Snälla lämna tillbaka dem. Kasta inte dem i soporna när ni märker att det inte finns något av värde".

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons