Annons

Betalade för nakenbild – blir utpressad på mer pengar

En man i 20-årsåldern från Kalmar kommun kom i kontakt med en kvinna via sociala mediet Snapchat. Nu pressas mannen pengar för att inte hängas ut som pedofil.
– Det här är ett vanligt förfaringssätt, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.
Publicerad 2 mars 2023 • Uppdaterad 3 mars 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Mannen och kvinnan hade kontakt på Snapchat. Kvinnan sade sig senare kunna skicka över en nakenbild mot en betalning på en hundralapp.

– Man har sedermera utpressat honom. Man säger att det är en minderårig flicka som han haft kontakt med och att det är pedofili han sysslar med och att det kommer att gå illa för honom. Han betalade ett par tusenlappar, som utpressarna kallar för skadestånd, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

Trots att mannen betalat tusenlapparna fortsätter utpressningen, men nu har han anmält händelsen till polisen istället.

– Det här är ett vanligt förfaringssätt. De säger att man har varit i kontakt med en flicka under 15 år och ska smutskasta en om man inte betalar. Jag kan bara säga till folk att vara försiktiga. Betala inte för sådana här bilder och skicka inga bilder själv. Det slutar inte sällan med utpressning.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons