Beviljas pengar – Oxhagen och Skälby ska få tryggare grönområden

Kommunens ansökan om pengar för ett projekt i Oxhagen och Skälby har beviljats av Boverket.
Publicerad 28 oktober 2021
Pressfoto: Boverket
Pressfoto: Boverket

Syftet är att göra insatser som bidrar till ökad trivsel genom att skapa tryggare och mer tillgängliga grönområden. Tanken är att projektet ska vara klart i september 2023. Bland insatserna som ska förbättra trygghet och tillgänglighet finns förbättrad belysning, gallring och röjning av buskage som är nära gång- och cykelbanor, tydliggöra entréer till grönområden, en pergola, grillplats, odlingsmöjligheter med mera.

Det handlar totalt om satsningar för drygt 3,3 miljoner kronor. Av den totala summan är ungefär 1,6 miljoner beviljat stöd från Boverket och resten kommer från kommunen, genom vatten- och miljönämnden.

-- Vi har i ansökan fokuserat på att förbättra miljön och skapa platser där människor vill vara. Vår målbild är att Oxhagen ska ses som självklar del av Skälby, med naturlig plats för exempelvis helgpicknicken, utomhusundervisningen, lekstunden eller promenaden, säger Eva-Lena Larsdotter, friluftsutvecklare, Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.