GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bil med släp körde rakt ut på E22 – orsakade olycka

Den 26 mars i år larmades polis, räddningstjänst och ambulans till korsningen mellan E22 och Drakenäsvägen i Mönsterås med anledning av en trafikolycka.
En man i 30-årsåldern åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats.
Publicerad 6 juni 2022 • Uppdaterad 7 juni 2022
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Enligt åtalet ska mannen ha kört bil med påkopplat släp i hög hastighet och kört rakt ut i korsningen, utan att stanna vid stoppskylten. Mitt i korsningen körde en annan bil in i sidan på mannens bil.

Mannen ska enligt åtalet sedan ha tagit sig ut ur bilen och lämnat platsen springande.

I efterhand ringde mannen polis och berättade att hans släp och bil hade stulits under dagen och att han hört att hans bil varit med om en olycka. Dock återfinns mannens DNA på krockkudden, enligt analyser. Det har mannen ingen förklaring på, men fortsätter hävda att bilen blivit stulen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.