Bil voltade vid påfart till E22 – ung man åtalas för grovt rattfylleri

Vid påfarten till E22 i höjd med Lindsdal ser vittnen en bil komma flygande och landa på taket. En ung man kravlar för egen kraft ut ur bilen. Mannen, som är i 20-årsåldern, åtalas nu för grovt rattfylleri.
Publicerad 30 januari 2023
Från olycksplatsen.
Från olycksplatsen.Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Det var den 27 november förra året som olyckan inträffade. Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen. Enligt vittnen till olyckan körde en bil ”skitsnabbt” längs Lindsdalsvägen och skulle svänga in till påfarten till E22. Den höga farten gjorde att föraren inte klarade kurvan. Bilen körde över kanten till ett djupt dike, slog i, hamnade i luften och voltade för att sedan landa på taket.

Flera vittnen sprang till bilen för att hjälpa föraren som efter olyckan lyckats kravla sig ur bilen på egen hand. Polis, ambulans och räddningstjänst anlände till platsen. Ambulanssjukvårdare kunde konstatera att mannen inte var allvarligt skadad. Det skulle dock visa sig att mannen var påtagligt berusad. Han hade 1,27 promille alkohol i blodet.

Mannen åtalas nu för grovt rattfylleri, ett brott han erkänner. Han berättar i förhör att han hade druckit ett par öl och vin på kvällen innan olyckan. Han tyckte att körningen gick bra, förutom att han körde ner i diket. Han säger att han körde stabilt men missbedömde hastigheten samt att det var grus på vägen vilket var en bidragande faktor till att han körde av.

På frågan varför han körde svarar mannen att han inte riktigt vet. Han ville vara själv lite.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.