Annons

BILDSPEL: Hans och Greta lyste upp staden

Kalmar kulturskola satte fart på helgen med eld och ljus. För sjunde året var det dags för eld- och ljusshowen att äga rum i Kalmar.
Publicerad 30 oktober 2023
Foto: Philippa Nilsson

Under en mörk fredagskväll i oktober lyste Kalmar kulturskola upp staden med en sprakande eld-och ljusshow på Sveaplan i Kalmar. Det var dags att visa upp årets upplaga. I år var det en inspiration av “Hans och Greta” som presenterades på en ny plats.

– Där vi brukar vara är det nu en byggarbetsplats. Vi har fått tänka lite nytt med platsen, säger Saga Leipalu, lärare i nycirkus på Kalmar kulturskola.

Annons

Till exempel har de varit tvungna att justera tekniken en aning med bland annat ljuset och ljudet. Anledningen är att formen på platsen där föreställningen visas på, ser lite annorlunda ut idag jämfört med tidigare år.

Hur känns det att vara på den nya platsen?

– Vi uppskattar den gamla lite extra, men det verkar fungera rätt bra ändå hittills, säger Louise Fransson, lärare i drill på Kalmar kulturskola.

Det var omkring ett 80-tal drill- och nycirkuselever som visade upp sina färdigheter efter cirka två månaders övning. I showen använde de sig både av redskap som brinner och lyser för att presentera en spännande och sagolik berättelse.

Se fler bilder från premiären av “Hans och Greta”

bild 1/14
Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons