Bilförare lät bli att stanna vid stoppskylt – krockade med annan bil

Under fredagen klockan 06:19 inkom larm om en trafikolycka i Nybro.
Publicerad 21 oktober 2022
Genrebild stoppskylt.
Genrebild stoppskylt.Foto: Mostphotos

Olyckan ska ha inträffat i korsningen mellan Norra vägen och Algatan. Det ska röra sig om en sidokollision mellan två personbilar, enligt Trygghets- och larmcentralen. Räddningstjänst och polis skickades till platsen. Trafiken var initialt avstängd i tre riktningar men kunde öppna upp igen vid 07:30-tiden.

En kvinna i 35-årsåldern är misstänkt för att ha orsakat olyckan. Kvinnan ska ha förts med ambulans till sjukhus men ska inte vara allvarligt skadad enligt polisen.

– Den ena föraren är misstänkt för att ej ha iakttagit stopplikt. Fordonet kör på Algatan och ska svänga in på Norra vägen men ser inte det andra fordonet som kommer körandes på Norra vägen. Fordonet svänger ut och då sker en kollision, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral i Malmö.

Här ska olyckan ha inträffat enligt larmet:

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.