GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bilförare nära köra på polisman vid nykterhetskontroll

Publicerad 6 oktober 2022
Genrebild nykterhetskontroll.
Genrebild nykterhetskontroll.Foto: Mostphotos

Under torsdagsmorgonen vid 05-tiden genomförde polisen nykterhetskontroller vid Svinö i Kalmar, intill infarten till Ölandsbron.

En bilförare ska ha låtit bli att stanna på polisens tecken och fortsatt köra rakt emot en polisman som tvingats hoppa undan för att inte bli påkörd.

– Tyvärr händer detta vid jämna mellanrum, det var tur att ingen kom till skada. Det kan bli värre konsekvenser än att stanna och stå för det man misstänks ha gjort, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Poliserna satte sig i sina bilar och körde efter bilisten som kunde stoppas på Ängöleden. Bilföraren, en man i 45-årsåldern, fick böta för underlåtenhet att lyda polismans anvisning för trafiken. Han blåste positivt i sållningsinstrumentet och misstänktes till en början för rattfylleri men uppvisade vid ytterligare ett bevisprov precis under straffbar gräns.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.