GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bilist ville inte stanna för polis – körde på cykelvägar och försökte fly till fots

Publicerad 7 oktober 2022
Polisbil. Arkivbild.
Polisbil. Arkivbild.Foto: Linus Gunnarsson

Vid 08.40-tiden på torsdagen befann sig en polispatrull i Smedby. De beslutade sig om att stoppa en personbil för en kontroll – men bilisten hade andra planer.

– Han försökte köra ifrån patrullen. Han körde fort inne i bostadsbebyggelse och på cykelvägar innan han lämnade bilen i centrala Smedby och sprang. Vi hittade honom i närheten, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Bilisten, som är en man i 20-årsåldern, är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, att ej ha stannat på polismans tecken och olovlig körning.

– Anledningen till att han försökte fly var att han saknade körkort. Istället för att bli rapporterad för ett brott blir han nu misstänkt för flera.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.