Biltjuv drog iväg med hyrbil – snodde nycklarna

En förare som hade bokat en hyrbil under onsdagen blev sannerligen förvånad när den skulle hämtas upp – bilen var redan var uthämtad och hade lämnat platsen.
Kalmar • Publicerad 14 oktober 2022
”Gärningspersonen kanske bara har gått in och chansat på att en bil skulle finnas bokad”.
”Gärningspersonen kanske bara har gått in och chansat på att en bil skulle finnas bokad”.Foto: Andrey Armyagov/Mostphotos

En biluthyrningsfirma i Kalmar blev bestulna på en bil under onsdagskvällen. Personen som hade bokat bilen planerade att hämta upp bilen på ett utlämningsställe, men när föraren skulle göra det så visar det sig att nycklarna redan lämnats ut till en annan person dagen innan.

Bilen försvann ihop med nycklar och okänd gärningsman och är under fredagen fortsatt borta. Polisen efterlyser nu bilen.

– Man vet om vem som har bokat bilen och det är inte personen som har hämtat ut den. Gärningspersonen kanske bara har gått in och chansat på att en bil skulle finnas bokad och redo till hands, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Ingen är misstänkt för stölden.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.