1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Biologisk mångfald på nybygge i Berga

På torsdagen tog barnen på förskolan Trollet de allra första spadtagen för Bergagårdens 13-våningshus med 95 hyresrätter som ska stå klart i februari 2022.
Johan Nielsen, vd på P&E Fastigheter, och barnen på förskolan Trollet, tog på torsdagen varsitt rejält spadtag för nybygget av ett 13-våningshus på Bergagården.
Foto: Stormblad AB

Johan Nielsen, VD på P&E Fastigheter höll ett tal och hälsade välkommen och berättade om det tidigare projekt som Förskolan Trollet gjort för Bergagården då ett kärleksmonument byggdes. Johan tackade barnen för att de ville hjälpa till även med det här projektet.

Malin Torslén är en av pedagogerna på förskolan Trollet och berättade om att Bergagården haft en rik biologisk mångfald även förr då tidigare ägare tagit dit växter från runtom i världen.

Nu ska barnen får undersöka den miljön kring Bergagården, i samband med sitt övergripande tema för året – Biologisk mångfald. Man kommer samtidigt även att nyfiket följa bygget tillsammans med byggaren Åkesson Bygg och med all säkerhet ställa väldigt många frågor. Malin berättade även hur lärorikt det tidigare projektet hade varit för både barn och pedagoger då man fått arbeta med flera olika professioner.

Barnen fick fylla tre spann med jord med hemliga frön, som nu ska tas om hand på förskolan.
Foto: Stormblad AB

När det var dags för det ceremoniella spadtaget fick barnen gräva i en hög med jord och ur den fylla tre spann med jord. I jorden finns hemliga frön. Väl hemma på förskolan kommer barnen att följa vad som växer upp ur jorden, vårda det och kunna plantera tillbaka växterna på Bergagården under projektets gång. Vilka insekter gillar vilka växter? Var trivs växterna?

images7 bilder
enlarge
Röster om projekt Bergagården!

Fakta om Bergagårdens nya bygge:

• 95 hyresrätter.

• 13 våningar högt hus, kommer att bli ett landmärke.

• Inflyttningsklart februari 2022.

• Åkesson bygg är byggare.

• P&E Fastigheter och Rikshem äger projektet.

Läs mer

Öland

Nu mäts badtemperaturen på Ölands östra sida

Mörbylånga kommun utökar sin service med badtemperaturerna.

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Kalmar

Blåljus: Man greps av polis under pågående inbrott

En man var i full färd med att göra inbrott i en fastighet, när personer från allmänheten fattade misstankar och larmade polisen.

Kalmar

Hon ser charmen i att tvätta i Klapphuset: ”Det är bra bevarat”

Generationer av Kalmarbor, mest kvinnor, har kommit för att skölja och klappa sin tvätt i Klapphuset. Ingegerd Petersson, som bor på Lindö, tog under tisdagen tillfället i akt att tvätta sina mattor i det fria.