1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Biostaden öppnar på fredag – här är filmerna som visas

På fredag öppnar Biostaden i Kalmar upp för besökare. Det gör även 33 andra av Svenska Bios biografer i Sverige. Nu är det officiellt vilka filmer som kommer visas.
Biostaden i Kalmar.
Foto: Agnes Aronsson

Många har sett fram emot den nya filmen Bert-filmen, baserad på de kultförklarade böckerna. ”Berts Dagbok” i regi av Michael Lindgren har därför smygpremiär på fredag, när Biostaden i Kalmar kan välkomna besökare igen.

”Unhinged” med Russel Crowe, den omtalade ”King of Staten Island” och skräckfilmen ”The Rental” är andra premiärer som biobesökarna kan ta del av vid öppningen.

Sent i måndags kväll blev det också klart att efterlängtade ”Tenet” i regi av Christopher Nolan har världspremiär och kommer till Sverige den 26 augusti. Filmens premiär har senarelagts på grund av pandemin. Den bjuder på action som tar sitt avstamp i den internationella spionvärlden och i huvudrollen finns John David Washington, som bland annat känns igen från kritikerrosade ”BlacKkKlansman”.

12 augusti har även ”Greenland” premiär och senare även ”The New Mutants”.

Biograferna som öppnar upp kommer följa en rad säkerhetsföreskrifter. Dynamiska bokningssystem ger fria platser mellan olika sällskap och visningstiderna för de olika filmerna sprids ut för att begränsa samlingarna i foajéerna.

– Vi följer alla råd från Folkhälsomyndigheten. När vi återupptar har vi infört dynamisk bokning. Om man köper biljetter skapas det automatiskt tomma platser vid sidan om ert sällskap, så det blir en till två fåtöljer till nästa sällskap. Hur lång är en arm? 50 till 60 cm, och det är ungefär vad en biofåtölj är. Vi vill att publiken ska vara trygg, har Peter Fornstam, VD för Svenska Bio och ordförande i Sveriges Biografägareförbund, tidigare sagt till KalmarPosten.

LÄS MER: Datumet är satt: Då öppnar Biostaden Kalmar igen

LÄS MER: Då kan Biostaden Kalmar öppna igen: ”Datumet flyttas runt”

Läs mer

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.

Nyheter

Risk för skogsbrand i hela länet

Risken för bränder i skog och mark är stor i hela Kalmar län, inklusive Öland.

Kalmar

Så blir veckans väder enligt SMHI

Det ser ut att bli en av sommarens soligaste veckor. Här är prognosen:

Öland

Rånet i Böda: Det här vet vi

ICA-handlaren hotades i sitt hem strax före rånet.

Kalmar

”Trygghetsvandringar” utökas i Kalmar

Kommunen och föreningarna vill se ett tryggare Kalmar. Nu utförs vuxenvandringar under hela sommarlovet.

Öland

Två anhållna efter rån mot ICA-butik

Polisen fortsätter jakten på flera gärningsmän.