GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så var nyårsnatten i länet – misshandel och rånförsök

Under nyårsnatten har polisen i Kalmar län haft en hel del att göra. Strax efter midnatt ska en tonårskille i Kalmar blivit utsatt för ett rånförsök och en misshandel ska ha skett i Mönsterås vid 03-tiden.
Publicerad 1 januari 2023 • Uppdaterad 2 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lennart Angermund/Mostphotos

Det var vid 00.30 som en pojke under 18 år ska ha blivit utsatt för ett rånförsök på Tullslätten i Kalmar. Enligt uppgifter ska en okänd gärningsman försökt få till sig killens mobiltelefon.

– Men det stannar vid försök, det är alltså inget fulländat rån. Ingen är misstänkt i ärendet, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Cirka två timmar senare, vid 03-tiden, larmas patrull till Kyrkogatan i Mönsterås efter larm om misshandel. På platsen anträffas en man i 45-årsåldern som uppger att han blivit slagen av en man.

– Man håller förhör med mannen och upprättar en anmälan om misshandel. Ingen är gripen eller misstänkt för misshandeln, Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Polisen berättar också att de fått in ett 20-tal ärenden sedan 20-tiden på nyårsafton gällande raketer. Det ska främst röra sig om ungdomar ska ha skjutit raketer vårdslöst och mot varandra på flera håll i länet.

Under nyårsnatten ska även sex berusade personer ha blivit omhändertagna enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, i Kalmar.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.