GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blommor i skymningsljus utgör fotoutställning på Borgholms slott

Den 1 april slår Borgholms slott upp portarna för säsongen och i samband med öppningen invigs även vårens fotoutställning – Skymningens väsen.
Publicerad 22 mars 2022
Foto blommor: Bertil Hertzberg. Foto Borgholms slott: Mostphotos
Foto blommor: Bertil Hertzberg. Foto Borgholms slott: Mostphotos

Det är Bertil Hertzbergs fotografier av blommor i skymningsljus som utgör uställningen. Under pandemiåren 2020 och 2021 var Bertil i långa perioder isolerad i sitt hem och i sin trädgård, vilket ledde till att han riktade sin kamera mot objekt i sin närmiljö. Nämligen växterna som blommade i rabatterna runt huset. Det var när skymningen sakta föll över trädgården som Bertil knäppte sina bilder.

– Denna förvandling från ljus, liv, strid och rörelse till inåtvänd vila fascinerade mig. Blommorna blev mer själfulla och spännande än när de tävlade i skönhet och prakt under dagen, förklarar Bertil Hertzberg, i ett pressmeddelande.

Till utställningen har 28 bilder valts ut, varav några som aldrig har visats förut.

– Nu när det äntligen är dags för säsongsöppning är vi glada att även kunna bjuda in till Bertil Hertzbergs fotoutställning. Hans finstämda fotografier på slottets robusta stenväggar skapar en spännande kontrast. Utställningen inbjuder verkligen till ett vårbesök på Borgholms Slott, säger slottschef Tommy Josefsson.

bild 1/5
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.