Annons

Blottare fick polisskjuts till bussen - och fortsatte sen att onanera

En kväll i mitten av maj får polisen samtal om en man som beter sig udda i Kalmar. Ett vittne har följt efter mannen och kan peka ut honom för patrullen.
Publicerad 15 augusti 2021 • Uppdaterad 16 augusti 2021
När mannen började onanera flyttade övriga passagerare längre bak i bussen och larmade polisen, som sen väntade på honom i Mönsterås.Foto: Lubo Ivanko/Mostphotos

Vittnet berättar att mannen har gått på Erik Dahlbergs väg och agerat skumt, bland annat urinerat alternativt onanerat på offentlig plats. När patrullen konfronterar mannen befinner han sig inne på Kvarnholmen.

Han pratar osammanhängande, bitvis med personer som ej finns på platsen, och det diskuteras om han ska skjutsas till psykakuten. Beslut tas om att istället köra honom till bussen som ska ta honom hem till Oskarshamns kommun.

Annons

Efter att ha släppt av mannen får patrullen veta att en kvinna i 20-årsåldern har anmält att hon utsatts för en blottare då hon gått på Erik Dahlbergs väg en stund tidigare. Mannen har ropat ”hej” och ”hallå” för att få hennes uppmärksamhet, och när hon tittar dit så står han med byxorna nere och onanerar. Kvinnan finner det av förklarliga skäl obehagligt och skyndar därifrån.

Det ska visa sig att polisen kommer träffa mannen fler gånger den här kvällen - och de har har haft att göra med honom tidigare på dagen.

Ombord på bussen till Oskarshamn dröjer det inte lång stund förrän en ung kvinna upptäcker att mannen tittar på henne samtidigt som han onanerar.

Hon flyttar bakåt i bussen, precis som alla andra passagerare, och ringer polisen. I Mönsterås väntar en patrull som tar med sig mannen.

I förhör nekar han till anklagelserna. Han berättar också att han tidigare på dagen, under bussresan från Oskarshamn till Kalmar, har omhändertagits för fylleri och lagts in för tillnyktring på polishuset. När han senare släppts ut så har han gått mot centrum för att ta bussen hem, vilket förklarar hans närvaro på Erik Dahlbergs väg.

Den 43-årige mannen har nu åtalats för två fall av sexuellt ofredande.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons