unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Boenden öppnas upp för besök: ”Varit en lång väntan”

Från och med 1 oktober hävs det nationella besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden i Sverige.
Foto: Mostphotos

Det finns just nu inga omsorgstagare med bekräftad covid-19 inom Kalmars äldreomsorg och det är över två månader sedan det senaste bekräftade fallet.

– Vi är glada att kunna ta emot besökare på våra boenden igen, det har såklart varit en lång väntan för både omsorgstagare och anhöriga. Vi jobbar intensivt med att anpassa rutiner, se till att vi har rätt skyddsutrustning och kunskap om den för att minimera risken för smittspridning. Våra medarbetare har verkligen gjort ett fantastiskt arbete under de här särskilda förutsättningarna! Alla har bidragit till en stabil helhet, säger Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

När vård- och omsorgsboenden åter öppnar upp för besök kommer det att ske under reglerade former.

– I första hand fortsätter vi att uppmuntra till besök utomhus då det är ett relativt säkert att umgås på, säger Mattias Ask.