GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bokeria öppnas i Kvarteret Giraffen

Nu kan Kalmarborna byta böcker med varandra eller låna böcker gratis inne på Giraffen.
Publicerad 26 oktober 2021
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Kvarteret Giraffen öppnar nu en så kallad Bokeria i samarbete med Kalmar Stadsbibliotek. Där kan alla Kalmarbor låna eller byta läsupplevelser. Bokerian är belägen vid presentkortskiosken utanför ICA Maxis förbutik, och är kostnadsfri för alla besökare.

– Bokerian är gratis och öppen för alla, och man behöver inget lånekort för att ta med en bok eller ställa dit en man redan läst. För oss är det ett sätt att erbjuda våra besökare något extra, genom att bjuda in till en stunds läsning i kvarteret, på bussen eller hemma i soffan. Dessutom kan man skicka vidare en läsupplevelse till någon man inte känner, och det ska bli kul att se vilka böcker Kalmarborna rekommenderar till varandra, säger Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Kvarteret Giraffen i ett pressmeddelande.

Anledningen bakom öppnandet av den nya Bokerian är att forskning visar att läsning främjar kunskap, språkutveckling, fantasi och mental hälsa. Där finns finns bland annat skönlitteratur, faktaböcker och böcker riktade till barn och ungdomar som valts ut av Kalmar Stadsbibliotek.

– Det är trevligt att Kalmar får ytterligare en mötesplats där man uppmuntrar till läsning. Vår förhoppning är att litteraturen blir mer lättillgänglig och kan leda till intressanta möten och samtal vid Bokerian. Det är dessutom ett klimatsmart sätt att uppmuntra flera att läsa samma bok, säger Christina Johansson, bibliotekschef på Kalmar Stadsbibliotek.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.