Annons

Började slåss utanför skola – man åtalas

Ett bråk utanför en skola i Kalmar eskalerade. Nu åtalas en man i 20-årsåldern för misshandel av en annan man.
Kalmar • Publicerad 19 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Den 8 november förra året larmades polis om en misshandel av skolpersonal på en skola i Kalmar. På platsen anträffades en man i 30-årsåldern med synliga skador i ansiktet och på halsen som berättade att han blivit utsatt av en misshandel för honom en okänd man.

Den misshandlade mannen uppger att han hade träffat en kompis utanför skolan som den åtalade mannen också ska ha känt. I förhör uppger mannen att den misstänkta mannen hoppade på honom över en dispyt om den gemensamma kompisen. Han berättar att han blev slängd till marken och att mannen sedan tog strypgrepp om hans hals. Under misshandeln kunde lärare på skolan ingripa och avstyra misshandeln.

Den åtalade mannen däremot uppger att han försökte få mannen bort från skolområdet och när han inte ville lämna så hade han ”inte något annat val” än att få mannen till marken och menar på att det var den andra mannen som startade bråket. Han förnekar brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons