Annons

”Börjar bli riktigt orolig för min son som måste röra sig här”

Linda läste om händelsen vid Centralstationen där ungdomar kastade dryck på en man och en kvinna, men kände inte att hela sanningen kom fram. Det var hon, hennes far och son som drabbades.
Publicerad 7 september 2021
Centralstationen i Kalmar. Arkivbild.
Centralstationen i Kalmar. Arkivbild.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Linda hade tagit tåget in till Kalmar vid 15-tiden i fredags, för att träffa sin far och drygt 10-årige son. Hon berättar att hon stod och väntade utanför stationshuset, där även ett gäng unga killar samlats.

– De slog dank, gick fram och tillbaka. Var högljudda och kaxiga, spottade på marken precis där jag stod, säger Linda till KalmarPosten.

Annons

Hennes uppfattning är även att ungdomarna rökte cannabis helt öppet.

Efter en stund dök fadern och sonen upp och hon hoppade in i bilen. Fadern hade svängt in vid Pressbyrån men då han ska passera parkeringarna för att kunna svänga ut på Stationsgatan är ungdomsgänget i vägen. De har börjat röra sig mot Baronen, men lufsar omkring på körbanan istället för att gå på trottoaren.

– Pappa kommer inte förbi så han tutar för att de ska flytta på sig. Då bryter helvetet lös. De börjar sparka och slå på bilen, skriker en massa fula ord. Det är en väldigt otrygg stämning, minst sagt, berättar Linda.

KalmarPosten har pratat med kommunpolisen Niko Kalcidis, som menar att det är lugnare idag vid Centralstationen än det var tidigare. Läs hela artikeln här:

Det är fredag eftermiddag och solen skiner över Kalmar. Runt omkring rör sig människor, i bilar och till fots. På andra sidan gatan står och sitter folk vid ett gatukök.

– Men ingen gör något för vi har blivit så jävla flata i det här landet, säger Linda.

Plötsligt går en kille fram till det öppna fönstret vid bilens förarplats och kastar läsk i ansiktet på Lindas far, som närmar sig 80 år.

– Då sa jag att ”nu jävlar räcker det, stanna bilen”. Jag gick ut och konfronterade dem allihop. De kastade dricka på mig med, skrek fula saker. När de rörde sig upp mot perrongen gick de baklänges för att kunna räcka finger åt mig och fortsätta skrika.

Alla tre blev omskakade av händelsen.

– Jag börjar bli riktigt orolig för min son som måste röra sig här när han åker till och från stan. Jag säger åt honom att inte visa telefonen och andra ägodelar öppet, och att bara lämna över sakerna om han blir rånad så att han inte blir knivskuren eller något. Det är sorgligt att det ska behöva vara så här.

Fotnot: Linda heter egentligen något annat.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons