GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bostadsgarantin i Kalmar uppfylldes i år

330 nya studenter har skrivit bostadskontrakt. Nu finns 44 studentbostäder kvar som öppnas upp för sökanden under dagen.
Nybyggda Månstenen i Oxhagen, Kalmar, där det finns ett par lediga lägenheter.
Nybyggda Månstenen i Oxhagen, Kalmar, där det finns ett par lediga lägenheter.
Foto: Kalmarhem

Kalmar erbjuder studentbostadsgaranti i samband med Linnéuniversitetets antagningar till höst- och vårterminen, som en av få städer i Sverige. Det innebär att nyantagna studenter som inte redan bor i Kalmar är garanterade ett bostadserbjudande inom två månader från det att de tackat ja till sitt antagningsbesked. Studenterna behöver även uppfylla vissa kriterier, som att skriva sig i Kalmar samt att läsa minst 30 högskolepoäng per termin.

Från den 14 juli till den 11 september i år har 330 studentbostadskontrakt hanterats och alla studenter som uppfyllt kraven har erbjudits ett bostadskontrakt av Kalmarhem. I dag öppnas de 44 studentbostäder som fortfarande finns kvar upp för alla studenter att söka. Det innebär att bostadsgarantin har uppfyllts även i år.

Läs mer