Bostadspriserna i Kalmar län stiger

”Ännu svårare för unga och ensamhushåll att köpa bostad”, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Publicerad 10 september 2020
Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.Foto: Pressbilder

Bostadsrättspriserna har de senaste tre månaderna stigit med 9 procent i Kalmar län, medan villapriserna har stigit med 3 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik, som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. I riket är motsvarande siffror en uppgång på 3 respektive 6 procent.

– De stigande priserna gör det ännu svårare för unga och ensamhushåll att köpa bostad, speciellt i kombination med tuffa villkor för att få bolån. Om fler ska kunna byta bostad efter behov krävs långsiktiga politiska lösningar. Här bör omformulerade amorteringskrav, sänkt flyttskatt och individanpassad kontantinsats vid bostadsköp vara i fokus, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.