Bowlstävling i strålande sol

Publicerad 7 september 2021
Foto: Leif Linder

Ännu en utomhustävling i sporten bowls arrangerades av SPF Solvändan Bowls i Färjestaden. Tävlingen med namnet Tallhöjden Open 2 är den andra tävlingen som arrangerades på Tallhöjdens minitennisbanor. Till tävlingen var spelare från Hulterstads AIK inbjudna. Denna gång blev det spel på fyra banor.

Totalt 30 spelare kom till start och gruppspelet bestod av fem lag i två grupper. Efter ett intensivt gruppspel bjöds det på grillad korv i väntan på tuffa semifinaler och finaler.

Vinnare blev till slut Marita, Stig och Agnetha.

Vinnarna i förgrunden, Marita, Stig och Agnetha. Andraplatsn gick till Palle, Ingegärd och Thomas.
Vinnarna i förgrunden, Marita, Stig och Agnetha. Andraplatsn gick till Palle, Ingegärd och Thomas.Foto: Leif Linder

"I pausen diskuterades den villervalla som pågår inom den svenska bowlssporten. Vi tyckte alla att man måste dra åt samma håll, framförallt i en sport med några få hundra utövare. Skärpning alla inblandade parter sa någon, kanske var det jag! Att utesluta spelare och klubbar, dela ut varningar hej vilt, det håller inte alls i längden! Så, uppmaningen är - kom till sans och kom överens så att alla kan vara med och spela den ädla sporten bowls!”, skriver Leif Linder, SPF Solvändan Bowls.

Lyckliga vinnare i extrachansen: Birgitta, Sven och Bosse.
Lyckliga vinnare i extrachansen: Birgitta, Sven och Bosse.Foto: Leif Linder
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.