Annons

Brand i industribyggnad – tvättmaskin fattade eld

Publicerad 23 december 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Klockan 07.19 på fredagen larmas räddningstjänst och polis till Wismarsvägen i Kalmar med anledning av en brand i industribyggnad.

– Det var en tvättmaskin som brunnit och man har lämpat ut den från fastigheten. Rummet var rökfyllt men det var ingen spridning av branden, de har kollat med värmekarma och ventilerat ut all brandrök, säger Johan Sandin, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Annons

Vid 08.10-tiden var räddningstjänsten klara på platsen.

– Vi har precis lämnat platsen och det finns inga uppgifter om några personskador. Det var turligt att man fanns på plats och upptäckte branden.

”Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats, som leds av räddningstjänsten. Polisens främsta uppgift är inledningsvis att biträda räddningstjänsten i dess arbete, därefter att utreda om brott i sammanhanget kan misstänkas”, skriver polisen om händelsen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons