Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bröt nacken i trafikolycka - nu åtalas han för vårdslöshet

En man i 50-årsåldern bröt nacken i en trafikolycka på länsväg 565 vid Harby, Trekanten, i september förra året. Nu åtalas han för vårdslöshet i trafik.
Här tog färden slut och mannens nyinköpta bil blev skrot. Själv blev han allvarligt skadad.
Här tog färden slut och mannens nyinköpta bil blev skrot. Själv blev han allvarligt skadad.
Foto: Ur Polisens förundersökning

Enligt vittnen inträffade olyckan efter att mannen i en kurva gjort en omkörning i hög hastighet och därefter tvingats göra en tvär sväng tillbaka till sitt körfält för att undvika frontalkollision med mötande trafik.

Han tappade kontrollen över bilen, körde över en postlåda, åkte ned i diket och voltade ut på en åker.

En medpassagerare sågs lämna den totalkvaddade bilen efter olyckan, och har förblivit oidentifierad. Föraren var allvarligt skadad och fördes med ambulans till sjukhus, bland annat med bruten nacke. Han var inte påverkad av alkohol eller narkotika.

Nu har mannen åtalats för vårdslöshet i trafik. Själv menar han att olyckan inträffade på grund av ett tekniskt fel. Plötsligt har gasen hängt sig och han var tvungen att göra den riskabla omkörningen för att inte köra in i bilen framför.

Polisens tekniska undersökning av bilvraket har inte kunnat bekräfta mannens uppgifter.

Läs mer