Annons

Bröt sig in och kastade knivar i taket

En 39-årig man hemmahörande i Högsby kommun åtalas för att, bland annat, ha brutit sig in i en bostad i Smedby och kastat upp knivar i taket.
Publicerad 19 juni 2021
När poliserna klev in i köket fick de syn på tre knivar i taket.
När poliserna klev in i köket fick de syn på tre knivar i taket.Foto: Ur Polisens förundersökning

Det var på nyårsdagen i år som mannen ska ha tagit sig in i bostaden genom att krossa ett glas i ytterdörren. Han hade varit hemma hos en bekant i området, men blivit utslängd då han var ”full och hade en otrevlig attityd”.

Polis kallades till platsen och gick in i lägenheten som haft inbrott. När polismännen kom in i köket fick de se tre knivar som kastats upp i taket, där de satt kvar. En fjärde kniv satt i sidan av ett skafferi.

Annons

Den misstänkte gärningsmannen lokaliserades i området och greps. För detta har han nu åtalats för försök till grov stöld och skadegörelse.

Vidare åtalas 39-åringen för att i februari på Östra Torggatan i Oskarshamn repat lacken på en bil och spräckt en glasruta.

Och i mars sågs han stjäla en mobiltelefon från utrymmet bakom pantcentralen på Ica Kvantum i Färjestaden, samt gå omkring inne i butiken och äta ur en påse ostbågar han inte betalat för.

När polis en stund senare åkte runt och letade efter mannen stannade en patrull till vid Hotell Skansen. Någon dag tidigare hade 39-åringen nämligen varit inne på ett annat hotell och käkat frukost utan att betala för sig. Medan poliserna var på Skansen kom en anställd och berättade att en okänd man låg och sov i en bastu. Det var 39-åringen, som hade den stulna mobilen liksom två stulna flaskor handsprit med sig.

För den händelsen åtalas han nu för stöld.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons