Annons

Bröt sig in och somnade på barnhälsovårdens soffa efter att ha gått genom isen på golfbanan

34-åringen greps efter att ha brutit sig in i restaurangen vid Kalmar Golfklubb på Värsnäs den 7 mars.
Publicerad 17 juni 2021
34-åringen gick genom isen ute på golfbanan säger han. Nedfrusen och vilse krossade han en ruta på golfrestaurangen för att komma in och få lite värme.
34-åringen gick genom isen ute på golfbanan säger han. Nedfrusen och vilse krossade han en ruta på golfrestaurangen för att komma in och få lite värme.Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Polisen hittade honom i barnhälsovårdens lokaler på Björkenäsvägen.

Enligt 34-åringen hade han under natten varit på väg till fots till en fest i Snurrom.

Annons

När han gick över golfbanan trillade han genom isen och blötte ned sig fullständigt. Det var minusgrader och han säger sig ha sprungit runt och knackat på varenda ruta i området för att bli insläppt i värmen, allt mer nedkyld och desperat. Till slut tog han en sten och krossade en ruta på golfrestaurangen. Väl inne letade han upp en handduk för att torka av de blöta kläderna, men sprang sedan därifrån eftersom larmet lät så mycket.

Han var fortfarande blöt och nedkyld, så han slet upp dörren till en annan byggnad och gick in. Det visade sig vara barnhälsovården i Björkenäs. 34-åringen ville bara komma in i värmen och få tag på någon som kunde hjälpa honom, alternativt en telefon, säger han. Han var dock utmattad och somnade i en fåtölj.

Restaurangägaren på Värsnäs upptäckte efter inbrottet att fyra flaskor alkohol var borta, men då det inte går att fastställa när de försvann och då de inte har återfunnits, så frias 34-åringen från stöld. Han fälls dock för olaga intrång.

Han fälls också för innehav av ett kombinerat signal- och tårgasvapen och innehav av cannabis och amfetamin.

Straffet blir fyra månaders fängelse.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons