GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bulljakt i skogen gjorde succé – igen

Vättar, älvor och troll dök upp när korgen försvann.
Publicerad 15 september 2020

Förväntansfulla barn och vuxna har samlats i den idylliska skogen i Krankelösaholm. I själva fallet förväntar de sig att sig att få slå sig ner i godan ro och smaska på bullarna som finns i den korg som står framme. Tji får dem, trollet hinner före och jakten på fikakorgen sätts igång. Men först ska teaterpubliken få vandra i skogen där vättar, troll och älvor väntar. Så lyder inledningen av ”En vandring i sagans skog” som snart har hållit på i 30 år.

I september har showen spelats på nytt. De tre första föreställningarna utspelade sig på Skälby i en tillgänglighetsanpassad miljö. Som traditionen lyder, hölls de tre sista i Krankelösaholms skog. Två ur publiken i en av de fullsatta föreställningarna var Marie och Lily Svedberg. Farmor och barnbarn var båda lyriska efter vandringen bland varelserna.

– Det var flera år sedan jag gick här med barnen. Vi brukar vandra här men det blir något extra med en föreställning. Kul att vara här igen, säger Marie medan Lily snabbt flikar in.

Lily och Ebba Stahl samt Lily och Marie Svedberg var alla nöjda med sagovandringen.
Lily och Ebba Stahl samt Lily och Marie Svedberg var alla nöjda med sagovandringen.

– Jag vill se dem i morgon igen.

Lily får dock vänta ett år innan det är dags igen. Tråkigt, tycker Lily, och får medhåll av föreställningens ”vandringsguide” och tillika Teaterinvests styrelsemedlem Lena Hallström.

– Tråkigt att det redan är över för den här gången. Traditionen är så värdefull att dela med sig av varje år. Dels att skapa igenkänningsfaktorn och dels att få ut barn och barnfamiljer ut i naturen och få uppleva miljon. Att få glädja så många är fantastiskt. Vi är nöjda med att få ha haft en fantastisk publik med oss och tur med vädret i år.

Teaterinvest sitter knappast och rullar tummarna ett år framåt till nästa ”En vandring i sagans skog”. Härnäst väntar ytterligare en teaterföreställning i höst. Då väntar en scen med politiskt käbbel mellan tre kvinnliga politiker i föreställningen ”Kräkklubben”. När den blir av är ännu inte bestämt. Bestämt är dock att Teaterinvest kommer att finnas med under, det i år något anpassningsbara eventet ”Ljusglimtar”, vecka 47.

Nedan återges ett smakprov av ”En vandring i sagans skog” att minnas tillbaka till eller blicka framåt mot.

Foto: Wilhelm Nilsson.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.