Annons

Buss körde på 17-årig tjej som skadades allvarligt – förare åtalas

Den 29 oktober 2020 inträffade en trafikolycka på Larmgatan i Kalmar då en 17-årig tjej blev påkörd av en stadsbuss. Chauffören, en man i 65-årsåldern, står nu åtalad misstänkt för vållande till kroppsskada.
Publicerad 4 mars 2021
Foto: Polisen

Tjejen säger i förhör att hon såg en buss komma när hon var vid mitten av övergångsstället. Hon trodde att bussen skulle stanna men den gjorde inte det. Tjejen fick flera frakturer på bäckenet och hudskador på vänster ben i samband med olyckan.

Åklagaren menar att chauffören ska ha brustit i uppmärksamhet och inte lämnat företräde när kvinnan korsade övergångsstället.

Annons

Chauffören säger i förhör att han hade stannat och släppt över folk. När han sedan körde igen hörde han plötsligt en duns. Han förstod direkt att han hade kört på någon, men han såg inte personen innan.

Chauffören erkänner brott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons