Butik i centrala Kalmar utsatt för inbrott: ”Tar så mycket energi”

Klockan 04.00, natten mot torsdag, ringer det i Emelie Carlssons telefon. Rösten i luren berättar att hennes butik Parelle på Kaggensgatan i Kalmar haft inbrott – igen.
– Det är supertrist. Jag känner att det är så jäkla onödigt och tar så mycket av ens arbetstid och energi som man hade kunnat lägga på andra saker, säger Emelie Carlsson
Publicerad 5 november 2020
Emelie Carlssons butik har blivit utsatt för tre inbrott i år.
Emelie Carlssons butik har blivit utsatt för tre inbrott i år.Foto: Linus Gunnarsson, Sara Jonasson

Inbrottstjuven har slagit sönder en ruta på framdörren, tagit sig in i butiken och stulit herrparfymer. Det är det tredje inbrottet som butiken har utsatts för bara i år.

– Det måste ha gått väldigt fort för vaktbolaget var här strax efter. Vi har varit förskonade i 16 år men nu har det skett tre på ett år, det känns som att någon har kommit på att vi finns, säger Emelie Carlsson.

– Parfymerier har haft inbrott i alla tider, så det är inget nytt. Det är värdefulla produkter. Ser man parfymer på internet som verkar för billiga är det troligtvis något som inte stämmer. Det är så de tjänar pengar på det.

Emelie började arbetsdagen med att städa upp i butiken för att kunna öppna som vanligt och tänker inte låta inbrotten påverka butiken. Hålet i dörren kommer att lagas under dagen.

– Jag har den inställningen att: ”Nä, nu öppnar vi upp som vanligt och kör på”. Jag är supertacksam för att det finns så bra polis, vaktbolag och försäkringsbolag. Jag har fått fantastiskt bemötande hela tiden. På Facebook har jag fått mycket hjärtan och hälsningar om att vi ska ta hand om oss.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.