GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Byggnader i Kalmar lyses upp för att uppmärksamma könsbaserat våld

Kalmar kommun deltar i ”16 Days of Activism”, en internationell kampanj mot könsbaserat våld, genom att belysa flera byggnader i orange.
Publicerad 24 november 2022
Kalmar kommun deltar i 16 Days of Activism och belyser en del av våra byggnader i orange.
Kalmar kommun deltar i 16 Days of Activism och belyser en del av våra byggnader i orange.Foto: Jan Magnusson

Det är tack vare ett medborgarförslag som Kalmar kommun sedan ett år tillbaka deltar i kampanjen som pågår mellan den 25 november och den 10 december.

– Det enskilt viktigaste beviset för vårt ojämställda samhälle är mäns våld mot kvinnor. Genom att delta i 16 Days of Activism vill vi visa att vi jobbar för jämställdhet, säger Liselotte Ross (V), kommunalråd med ansvar för jämställdhetsfrågor, i ett pressmeddelande.

Byggnaderna som lyser upp

- Kalmar teater

- Entrén Södermöre kommundelsförvaltning (portbelysning)

- Gamla vattentornet

- Nya vattentornet

- Fönsterbelysning Jenny Nyströmskolan (Fasaden mot Tingsrätten)

- Stagneliusskolans gymnastikbyggnad

- Obelix vid Lars Kaggkolan

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.