GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

CajsaStina Åkerström gör unik utställning i anrikt hus i Kalmar

Den 12 december har CajsaStina Åkerström en pop up-utställning och visar upp sin konst i 1800-talshuset på Ölandsgatan 43 i Kalmar. Huset ses som en pärla i sengustaviansk stil.
– Sedan utställningen på Persona har jag fortsatt att måla. Det är en ynnest att nu få ställa ut i den här vackra miljön. Huset känns lite som en julsaga av Charles Dickens. En mysigare plats att fira tredje advent på går nog inte att hitta, säger CajsaStina Åkerström i en kommentar till pressen.
Publicerad 30 november 2021
CajsaStina Åkerström Foto: Pär Wickholm/ Persona Galleri
CajsaStina Åkerström Foto: Pär Wickholm/ Persona Galleri

För att nå ut med konsten till Kalmarborna arrangerar nu Persona galleri utställningar på platser de tycker är spännande. Sångerskan och konstnären CajsaStina Åkerström debuterade med sitt måleri i juni i år när pandemin hade satt stopp för liveframträdanden. Utställningen med CajsaStinas konst görs i samarbete med Eva-Lis Öfver, ägare av Juristfirman Öfver AB, som numera huserar på Ölandsgatan 43. Den tillfälliga utställningen pågår endast söndagen den 12 december klockan 11.00-17.00.

– Besökarna kommer få uppleva CajsaStina Åkerströms konst i en hemlik miljö. Konsten köps ju oftast till ett hem, även om det här huset är något av en kulturhistorisk guldpärla. Jag tror att många Kalmarbor har stått utanför grinden och önskat att få gå in och titta. Nu öppnar ägaren Eva-Lis Öfver dörrarna för allmänheten och låter alla komma. EvaLis är mycket generös och dessutom en kunnig konstsamlare, säger Jonas Hellberg, Persona galleri.

2 bilder
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.