Annons

Cecilia och Wendela vill med dans väcka engagemang för klimatet

Cecilia Lilja och Wendela Howding går sista året på estetiska programmet, med inriktning dans, på Jenny Nyströmskolan i Kalmar. Duon har skapat UF-företaget Heatwaves, där de kommer att skapa en dansföreställning i hopp om att väcka engagemang kring klimatet.
Publicerad 16 februari 2022
Heatwaves UF
Heatwaves UFFoto: Privat

– Vi ville att företaget skulle ha något med dans att göra och vi tycker att det är viktigt med klimatet, det påverkar oss alla. Vi har inte sett många dansföreställningar som har klimatfokus, säger Cecilia och Wendela.

Föreställningen som Heatwaves sätter upp är cirka 40 minuter lång och består av fyra dansare.

Annons

– Tre av oss ska spegla dels naturen och dels unga i samhället och människor som vill skapa förändring. Wendela speglar makthavarna och ignoransen. Hon dansar bland annat med en ögonbindel en del av föreställningen, säger Cecilia.

Cecilia Lilja, vd och marknadsföringsansvarig.
Cecilia Lilja, vd och marknadsföringsansvarig.Foto: Privat

Föreställningen kommer att gå av stapeln 22 och 23 mars i Energihallen på Lars Kagg-skolan.

– Vi har en plan att livesända föreställningen den 23 mars. Restriktionerna är ju släppta så att fler får komma och se föreställningen live, men det finns fortfarande de som är försiktiga och vissa bor långt bort, säger Cecilia och Wendela.

Wendela Howding, ekonomi och produktionsansvarig.
Wendela Howding, ekonomi och produktionsansvarig.Foto: Privat

Biljetter till föreställningen kan man köpa genom företagets Instagram-konto med namnet: heatwavesuf. En del av vinsten skänks till Världsnaturfonden.

– Vi vill att föreställningen ska väcka engagemang och en vilja att göra skillnad. Det är mycket känslor som vi vill få fram och vi hoppas man ska bli berörd. Vi har också tänkt att vi ska bjuda in politiker – för det är de som kan göra den stora skillnaden.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons