GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Cedergrens avlivar 165 000 höns efter larm om salmonella

Flera livsmedelskedjor har återkallat ägg som levererats från CA Cedergren i Fliseryd då man i slutet av 2022 upptäckte salmonellabakterier i ett av hönsstallen vid en rutinkontroll. Nu har Jordbruksverket beslutat att 165 000 värphöns måste avlivas. Det skriver Barometern.
Publicerad 5 januari 2023
Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.Foto: Mostphotos

Flera livsmedelskedjor har återkallat ägg från CA Cedergren, som är Sveriges största äggtillverkare.

Coop återkallar Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack och Xtra Ägg Frigående 15-pack med bäst-före datum 26, 27 och 28 januari 2023. Axfood återkallar Garant ägg, frigående inomhus XL, 6-pack, med bäst före-datum 26 januari 2023. Kunder som köpt ägg som berörs av återkallelsen uppmanas kontakta respektive butik för att få pengarna tillbaka.

Det var vid en rutinkontroll den 27 december 2022 som salmonella upptäcktes i en tvättank. Smittan har lokaliserats till två avdelningar i ett stall med ungefär 165 000 värphöns och dessa måste nu avlivas, enligt beslut från Jordbruksverket.

– Det är klart att det är allvarligt. Vi följer regelverket och jobbar nu efter vår business continue plan, säger Maud Cedergren, packerichef på CA Cedergren till Barometern.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.