1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Chefen förlorade vadet - fick cykla från Växjö till Kalmar

Att förlora ett vad kan bli svettigt. Det kan Bank Bergström, vd på Nordic Nest, intyga efter att han förlorade en vadslagningen om bolagets försäljning för maj månad.
Efter en cykeltur på 13,2 mil från Växjö till Kalmar togs han i onsdags eftermiddag emot på huvudkontoret av bolagets anställda.
Bank Bergström, vd på Nordic Nest, tas emot av teamet i Kalmar efter 8 timmar och 13,2 mils cykling.

Att förlora ett vad kan bli svettigt. Det kan Bank Bergström, vd på Nordic Nest, intyga efter att han förlorade en vadslagningen om bolagets försäljning för maj månad. Efter en cykeltur på 13,2 mil från Växjö till Kalmar togs han i onsdags eftermiddag emot på huvudkontoret av bolagets anställda.

Hej Bank, hur mår du nu två dagar efter cykelturen?

– Jag mår oförskämt bra, jag trodde att det skulle kännas tuffare. Men idag känner jag mig helt återställd, jag kan ha hittat min motionsform.

Berätta om vadslagningen!

– Jo, vi stod här en vecka in i maj och teamet sa att vi kommer att kunna dubbla vår försäljning i maj mot förra året. Jag är verkligen den optimistiska typen och är välkänd för att vara den som sätter tuffast mål här hos oss på Nordic Nest, men till och med jag trodde att målet i maj var för högt satt. Jag sa nåt i stil med att ”det vore kul men nu får ni ta och lugna er lite.” Men mina kollegor var påstridiga och frågade ”Vad gör du om vi slår det?”.

Det landade i en vadslagning där Bank Bergström lovade att cykla från hemmet i Växjö till kontoret i Kalmar, om företaget lyckas slå försäljningen mot förra året.

– Till saken hör att jag inte har cyklat mycket alls tidigare. På sin höjd har jag cyklat fyra, fem gånger till lekplatsen med barnen i år. Så det var inte så att jag var sugen på att cykla precis, men jag insåg efter 2-3 veckor att det var bara att börja planera den här cykelturen och vi lyckades krossa målet med råge!

Fick du någon hjälp eller coaching inför cykelturen?

– Jag fick många tips och råd inför cykelturen, mycket pepp och hets från teamet. Men jag fick också möjlighet att låna en cykel av Cykelogen här i Kalmar, annars hade jag fått cykla på min mountainbike och det hade garanterat blivit tuffare, det var verkligen supersnällt av dem.

”Jag var pigg och glad när jag gick i mål, jag fick ett enormt mottagande, det var svårt att inte känna sig pigg.”

Till själva cykelturen hade även kollegan Jenny Pörn anmält sig som frivillig att haka på.

– Hon gav mig pepp och moraliskt stöd längs hela vägen. Vi körde även livestream under dagen, det var superkul med den supporten.

Det här känns som något nytt även för er i företaget?

– Ja, och en väldig viktig del i det vi gör tillsammans här handlar just om att flytta gränser från det vi trodde var möjligt och att klara tuffa mål. Det gör det extra roligt att kunna göra en sån här grej som jag tror att många inklusive mig själv skulle tycka var en tuff utmaning.

Hur gick cyklingen då?

– Det tog 8 timmar och sträckan var 13,2 mil. Jag var pigg och glad när jag gick i mål, jag fick ett enormt mottagande, det var svårt att inte känna sig pigg.

”Jag mår oförskämt bra, jag trodde att det skulle kännas tuffare.” säger Bank Bergström två dagar efter den genomförda utmaningen.

Läs mer

Nyheter

Kraftig ökning av nya företag i Kalmar län i juni

I juni i år skedde en ökning av registrerade företag med 28 procent, jämfört med juni 2019.

Nybro

Kvinna förd till sjukhus efter hundattack – blev biten i ansiktet

En kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit biten i ansiktet av en lös hund.

Kalmar

Kvarnholmen ska få färre sopkärl

De gamla sopkärlen ska bytas ut mot nya sopsorteringskärl på fem platser på Kvarnholmen.

Kalmar

SMHI: Så blir veckans väder

Det ska inte regna på hela veckan, enligt SMHI, men det blir heller inget klockrent badväder.

Kalmar

Kalmarbor ska tränas i självförsvar: ”Stor efterfrågan”

Elise Wilhelmsson bjuder in allmänheten till självförsvarsträning.

Kalmar

Blåljus: Misshandlad man hittades av förbipasserande i centrala Kalmar

Den misshandlade mannen som hittades liggande på marken på Södra Långgatan i Kalmar misstänks nu själv för brott.