Chikaner på plats längs Värsnäsvägen

Många golfare korsar vägen.
Publicerad 5 november 2020
Foto: Kalmar kommun

Tre chikaner har nu installerats längs Värsnäsvägen mellan Snurrom och Kalmar Golfklubb, med syftet att skapa en tryggare väg. Kommunen vill sända en tydlig signal om att det är en hastighetsbegränsning på 40 km/h. Vägen ska kunna användas av bilar, men också av gångtrafikanter och cyklister, många av dem barn och unga, som exempelvis vill ta sig till badplatsen på Värsnäs.

Efter Kalmar Golfklubb, på sträckan vidare österut, har hastighetsbegränsningen sedan i somras sänkts ytterligare och är nu 30 km/h, eftersom vägen där är smalare och kurvigare.

Ett medborgarförslag från Friluftsfrämjandet resulterade i beslutet tidigare i år i samhällsbyggnadsnämnden om dessa två trafiksäkerhetsåtgärder. Då beslutades det även att senast under 2021 utreda hur gång- och cykelvägnätet ska utvecklas i området för att bättre knyta ihop Björkenäs, Värsnäs, Snurrom och Lindsdal.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.