Annons

Covid-19: Bekräftad smitta på två olika omsorgsboenden

Inga nya bekräftade fall på vård- och omsorgsboendet Ingelstorpsvägen 1, däremot på två andra boenden.
Publicerad 21 januari 2021
GenrebildFoto: Mostphotos

Den starka avrådan från att besöka vård- och omsorgsboendet Ingelstorpsvägen 1 förlängs till den 27 januari. Ingen ytterligare omsorgstagare har bekräftats smittad på boendet, men det pågår fortfarande ett smittspårningsarbete.

Det har dock bekräftats smitta på vård- och omsorgsboendena Möregården i Hagby och Dragkroken i Lindsdal. Kalmar kommun avråder därför starkt från besök på dessa boenden till och med 27 januari för att minimera risk för ytterligare smittspridning.

Annons

Smittoläget i kommunens vård- och omsorgsboenden är att det finns två omsorgstagare med bekräftad covid-19 på vård- och omsorgsboende inom äldreomsorgen i Kalmar. På evakueringsboendet Björkenäs finns det totalt sex omsorgstagare med bekräftad smitta. Inom hemtjänsten har sju omsorgstagare fått bekräftad covid-19.

Det pågår provtagningar och smittspårning i verksamheten. Det är enligt Kalmar kommun ett ansträngt läge med bemanning på flera håll i verksamheten. Dock säger man att situationen är under kontroll.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons