Annons

Covid-19 måndag: 62 på sjukhus – ett nytt dödsfall

Ett nytt dödsfall har konstaterats i länet på grund av covid-19, enligt statistik från Region Kalmar län.
Publicerad 14 februari 2022
Länssjukhuset Kalmar.
Länssjukhuset Kalmar.Foto: Agnes Aronsson

Då allmänheten inte längre uppmanas att testa sig för covid-19 kommer KalmarPosten upphöra med rapporteringen om nya smittofall. Den 9 februari togs de flesta restriktioner bort och den 11 februari var den sista dagen för att lämna in ett PCR-test.

Allmänheten rekommenderas fortfarande av Folkhälsomyndigheten att vaccinera sig för att förhindra allvarlig sjukdom i covid-19 samt för att förhindra att smittan sprids vidare.

Annons

I nuläget är 62 personer inskrivna på länets sjukhus för covid-19. Tre av dessa vårdas på intensivvårdsavdelning, varav två i respirator. Under det senaste dygnet har sju personer skrivits ut.

Av dagens statistik framgår att en kvinna i 95-årsåldern avlidit med covid-19 på länets sjukhus. Totalt har 162 personer avlidit med bekräftad covid-19 på sjukhus i Kalmar län under pandemin.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons