Annons

Covid-19: Nu stängs vaccinationscentralerna

Under veckan har vaccinationscentralerna i Kalmar och Västervik avslutat sitt arbete och nästa vecka stänger regionen vaccinationscentralerna i Borgholm och Oskarshamn.
Publicerad 17 september 2021
Efter fem månaders massvaccinering har vaccinationscentralerna i länet, som här i Kalmar, har nu gjort sitt. Arkivbild.
Efter fem månaders massvaccinering har vaccinationscentralerna i länet, som här i Kalmar, har nu gjort sitt. Arkivbild.Foto: Simon Karlsson

– Vaccinationscentralerna har spelat en viktig roll för att så snabbt som möjligt vaccinera så många som möjligt. Nu vill vi nå de personer som av olika skäl ännu inte vaccinerat sig. Det handlar om information, uppsökande arbete, men också om att erbjuda vaccinationsmöjligheter på annat sätt, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Vaccinering mot covid-19 sker framöver på hälsocentraler och privata läkarmottagningar inom Hälsoval Kalmar län.

Hälsocentraler där vaccinationstäckningen är lägre - exempelvis Högsby, Torsås, Vimmerby och Kalmar - kommer att ha drop-in-mottagningar och riktade insatser.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons