Annons

Covid-19 torsdag: 56 på sjukhus – tre intensivvårdas

Enligt statistik från Region Kalmar län har 12 personer skrivits ut från länets sjukhus det senaste dygnet.
Publicerad 17 februari 2022
Länssjukhuset Kalmar.
Länssjukhuset Kalmar.Foto: Agnes Aronsson

Då allmänheten inte längre uppmanas att testa sig för covid-19 kommer KalmarPosten upphöra med rapporteringen om nya smittofall. Den 9 februari togs de flesta restriktioner bort och den 11 februari var den sista dagen för att lämna in ett PCR-test.

Region Kalmar län upphörde den 15 februari att redovisa antal positiva fall av covid-19 i sin dagliga statistik. Detta då de anser att siffrorna inte längre är jämförbara då den breda allmänheten inte längre provtas. Antal inlagda på sjukhus i länet med sjukdomen kommer fortsätta redovisas.

Annons

Allmänheten rekommenderas fortfarande av Folkhälsomyndigheten att vaccinera sig för att förhindra allvarlig sjukdom i covid-19 samt för att förhindra att smittan sprids vidare.

I nuläget är 56 personer inskrivna på länets sjukhus för covid-19. Tre av dessa vårdas på intensivvårdsavdelning, varav två i respirator. Under det senaste dygnet har 12 personer skrivits ut.

Totalt har 163 personer avlidit med bekräftad covid-19 på sjukhus i Kalmar län under pandemin.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons