Annons

Då är hela kopparnätet avvecklat i kommunen: ”Kommer att ersättas”

Delar av det gamla, fasta telefonnätet kommer att ersättas med fiber eller mobil teknik. Senast november 2023 kommer hela kopparnätet vara avvecklat i Mörbylånga kommun.
Publicerad 21 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Under 2025 och 2026 kommer de gamla mobilnäten, 2G och 3G vara avvecklade. Det betyder att äldre mobiltelefoner för 2G och 3G inte längre kommer att fungera.

”Delar av det gamla, fasta telefonnätet kommer att ersättas med fiber eller mobil teknik. Det innebär att i vissa områden ersätts vanlig fast telefoni med lösningar via mobilnätet, och bredband via telejacket (ADSL) med fiber eller mobilt bredband”, skriver kommunen på sin hemsida.

Annons

Kunder som är anslutna till kopparnätet behöver därför beställa nya och framtidssäkra lösningar för att fortsättningsvis kunna ha tillgång till telefoni och bredband.

"Övergången från kopparnätet till moderna lösningar är en viktig del av digitaliseringen av Sverige som ger stora möjligheter.”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons