Annons

Då börjar Krösatågen rulla hela vägen till Växjö

Snart kommer Krösatågen trafikera hela sträckan mellan Kalmar, Smedby, Trekanten, Nybro, Örsjö, Emmaboda, Lessebo, Hovmantorp och Växjö.
Publicerad 22 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Från och med den 10 december år 2023 blir det möjligt att resa med Krösatågen hela sträckan mellan Kalmar till Växjö. Tidigare har Krösatågen endast gått till Emmaboda.

Öresundståg trafikerar redan hela sträckan mellan Kalmar-Växjö men Krösatågen kommer att stanna vid fler stopp. Krösatågen kommer att stanna vid stationerna i Kalmar, Smedby, Trekanten, Nybro, Örsjö, Emmaboda, Lessebo, Hovmantorp och Växjö.

Annons

Region Kalmar län och Region Kronoberg ska ha diskuterat frågan om utökad tågtrafik länen emellan länge, enligt ett pressmeddelande från Region Kalmar län, och nu har man kommit överens.

– Den nya trafiken förenklar resandet mellan Kalmar och Växjö samt stationerna där emellan. Något som varit ett önskemål från Region Kalmar läns sida under flera år. Detta är ett led i arbetet med att skapa bättre pendlingsmöjligheter mellan de båda regionerna och få fler att välja att resa med kollektivtrafiken, säger Katharina Seijsing, tågchef på Kalmar länstrafik, i pressmeddelandet.

Fakta

Krösatågen

Krösatågen är ett samarbete mellan länstrafikbolagen i Jönköping, Blekinge, Halland, Kronoberg och Kalmar. Kostnader och intäkter fördelas för respektive region enligt den fördelning som gäller för Krösatågssamarbetet.

Källa: Region Kalmar län

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons