GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Då öppnar Dollarstore i Kalmar

Uppmärksamma personer kan se att det händer grejer vid Modehuset på Hansa city-området i Kalmar. Det är Dollarstore som ska flytta in i lokalerna.
Publicerad 5 augusti 2022
Modehuset
ModehusetFoto: Agnes Aronsson

Dollarstores öppning i Kalmar är planerad till den 21 oktober.

– Allt kan alltid hända, men planen är 21 oktober. Butikspersonalen ihop med ett byggteam går in i lokalen i början av oktober och börjar bygga upp butiken, vilket innebär att den byggs på 15 dagar ungefär, berättar Henrik Larsson, som är distriktschef för Dollarstore.

Hur ligger ni till just nu i arbetet med butiken?

– Vår lokal blir som en förlängning av Modehuset, fast med egen entré. Det blir en butik på cirka 2300 kvadratmeter, vilket är lite under medel jämfört med de flesta varuhusen vi har. Det kommer vara cirka 10-12 anställda inklusive butikschef. Butikschefen är tillsatt men jag kan inte gå ut med vem det är ännu. Nu är vi i slutskedet med att bjuda in till intervjuer för butikspersonal och vi har fått in över 250 ansökningar. Sista ansökningsdagen var den sista juli, så nu håller jag på med urvalsprocessen, säger Henrik Larsson.

Dollarstore är en snabbt växande svensk lågpriskedja som startade upp 1999, med butiker från norr till söder. I närområdet finns redan butiker i Nybro, Borgholm och Oskarshamn.

– Kalmar blir den 127:e butiken. Kalmar är en stor attraktiv stad, och där har vi bara väntat på rätt läge. Det har vi fått nu på Hansa City, som är ett attraktivt området i Kalmar. Vi öppnade i Nybro för sex år sedan, i Borgholm för två år sedan och i Oskarshamn för snart fem år sedan. Det har varit önskvärt att öppna i Kalmar i flera år, men vissa städer tar lite längre tid att komma i fas med och det gäller att hitta rätt läge.

Här ska Dollarstore öppna:

Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.