Dags för Världens barn-loppet – så gör du för att anmäla dig

På söndag den 2 oktober har det blivit dags för det årliga loppet till förmån för Världens barn. Det finns inget krav på att springa eller ens att vara på plats, utan alla deltagare går, springer eller rullar efter bästa förmåga.
Publicerad 29 september 2022
Världens barn-loppet i Kalmar år 2021.
Världens barn-loppet i Kalmar år 2021.Foto: Hedda Ottestam

Loppet går av stapeln vid Guldfågeln Arena den 2 oktober klockan 15:00, före Världens barn-matchen mellan Kalmar FF och Helsingborgs IF på klockan 17.30. Kalmar FF bjuder då alla som deltagit i loppet fritt inträde till matchen.

Både loppet och matchen sker till förmån för Världens barn, en insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Världens barn-loppet är en mångårig samverkan mellan flera aktörer som Kalmar FF, Högby IF och det lokala föreningslivet.

– Tillsammans med andra samhällsaktörer i länet behöver vi fortsätta att kraftsamla för att öka vardagsrörelsen – och bryta stillasittandet hos länets invånare, samtidigt som vi alla bidrar till en god sak – Världens Barn, säger Josefine Helin, regionens projektledare för loppet, i ett pressmeddelande.

Så här funkar Världens barn-loppet

• Du anmäler dig här om du vill delta fysiskt på plats eller på distans.

• Nummerlappar hämtas på Guldfågeln Arena fredag den 30 september mellan klockan 15:00-17:00 eller söndag den 2 oktober från klockan 13:00. Då kan efteranmälan göras.

• Mot uppvisande av anmälningsbekräftelsen reser du fritt med Kalmar länstrafik till och från loppet.

• Möjlighet till omklädningsrum och dusch finns.

• Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till arenan.

• Alla deltagare får mellanmål, alla barn och unga får medalj.

• Kalmar FF bjuder på Världens Barnmatchen mot Helsingborgs IF klockan 17:30 för de som anmäler sig till loppet. Då anger du om du vill gå matchen när du anmäler dig till loppet. En biljettlänk skickas ut till dig i god tid före matchen.

Källa: Region Kalmar län

Så här såg det ut när loppet gick av stapeln förra året (2021):

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.