unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Daniel från Kalmar har skapat app för föräldralediga

Kalmarbördiga Daniel Tovesson, 29, har tillsammans med tre vänner skapat en app och social plattform som heter Bej för att göra föräldraskapet mindre ensamt.
– Det är en mötesplats för föräldrar där de kan dela information och knyta nya vänskaper i samma situation i livet. Många hör av sig till oss om att det är en sjukt bra idé och att den behövs, säger Daniel Tovesson.
Daniel Tovesson
Daniel Tovesson
Foto: Privat

Daniel är uppvuxen i Bergavik i Kalmar och gick tekniklinjen på Lars Kaggskolan i gymnasiet. När han var 24 år gammal flyttade han till Lund för att studera till civilingenjör inom information- och kommunikationsteknik.

Nästan fyra år senare, på sensommaren 2019, träffade Daniel tre vänner, Fredrik, Anna och Tim, på en kontorsplats för start ups.

– De satt och jobbade med en affärsidé. Jag tyckte det var sjukt intressant och att det hade en bra potential. Anna och Tim hade ingen programmeringskunskap och det var något jag och Fredrik kunde hjälpa dem med. Vi började löst prata om det här och i november 2019 blev det officiellt att vi skulle satsa på det. Vi har sedan april, när examensarbetet blev klart, jobbat full tid med det.

Hur kom idén till?

– Tim och Anna hade folk i sin närhet som uttryckt det här problemet. Att man får barn medan dina vänner inte har det. Det blir snabbt ensamt. Dygnsrytmen, intressen och prioriteringar ändras. Då tyckte de att det skulle vara najs om man har någon att prata med som är i samma situation. Vi har även gjort marknadsundersökningar som har bekräftat detta.

Sedan appen lanserades för drygt en månad sen har man redan nått 4 000 användare.

– Det är vi väldigt nöjda med. Vi är i startgroparna med att leta investerare för att utveckla den ännu mer. Vi vill kunna anställa två nya personer för att kunna pusha den framåt så att vi kan lägga till nya ”features” och göra den mer attraktiv.

Vad har ni som mål?

– Vi är störst i Sverige just nu, det finns ingen annan app som det här. Vi vill bygga på användarbasen i Sverige och vi har två stycken i teamet som pratar flytande tyska, och Tyskland är en intressant marknad. Appen är helt gratis att ladda ner, och vi jobbar löpande med nya funktioner. Målet är att bygga det största nätverket av föräldrar i Sverige.

Förhoppningarna är att appen ska växa kontinuerligt och den har redan fått användare i Kalmar.

– Jag var hemma i Kalmar och firade min brors födelsedag för någon vecka sedan. Då frågade en person vad jag gjorde nu för tiden. Då berättade jag om företaget och då sa han: ”Jaha, är det du som har gjort Bej”.

Läs mer