De anordnar jämställdhetsfestival i Kalmar: ”Det känns fantastiskt kul”

Planeringen har varit igång sedan i höstas. Nu är det snart dags för den sjätte upplagan av jämställdhetsfestivalen som arrangeras av föreningen av Queens of Kalmar.
– Jag ser mycket fram emot detta. Det ska bli kul att träffa alla som vill komma och engagera sig i det, säger Arlene Stridh, ordförande för Queens of Kalmar.
Kalmar • Publicerad 7 mars 2023
För sjätte året i rad anordnar Queens of Kalmar jämställdhetsfestivalen. Bild från tidigare år.
För sjätte året i rad anordnar Queens of Kalmar jämställdhetsfestivalen. Bild från tidigare år.

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, startar jämställdhetsfestivalen i Kalmar för sjätte året i rad. Festivalen arrangeras av föreningen Queens of Kalmar som jobbar för att uppmärksamma internationella kvinnodagen men också lyfta jämställdhetsfrågan i länet.

– Detta året har vi ett spännande schema, det blir både debatter och workshops fram tills på söndag. Det känns fantastiskt kul, säger en glad Arlene Stridh, ordförande för Queens of Kalmar.

– Det är viktigt att vi gör detta. Även om Sverige ligger i framkant när det kommer till jämställdhet så är vi fortfarande i startgroparna på många sätt. Den frågan måste alltid vara aktuell.

Arlene Stridh, ordförande Queens of Kalmar.
Arlene Stridh, ordförande Queens of Kalmar.Foto: Privat

Under veckan kommer bland annat den politiska debatten om jämställdhet att lyftas. På onsdag kickstartar festivalen med en paneldebatt där representanter från samtliga partier i länet bjudits in. Förutom det kommer även en efterlängtad stand up att hållas på Shady Burgers under fredagen.

– Jag ser fram emot stand up. Vi har bjudit in kvinnliga komiker för att komikerbranschen är mansdominerad. Det är Birgita Klepke, Tina Bergéus och Camilla Jonasson som kommer, tre otroligt kompetenta och roliga kvinnor som förtjänar att lyftas, säger Arlene.

– Ida Gratte kommer också att komma och framföra sin nya låt på konstmuseet och så kommer Adee hålla i en workshop om låtskrivande. Det är roligt när lokala musiker vill stötta.

Vad har ni för förväntningar inför festivalen?

– Våra förväntningar är att få träffa så många som möjligt. Alla är välkomna till jämställdhetsfestivalen, det är inte bara för kvinnor. Utan för alla dem som delar värderingen om allas lika värde.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.