Annons

De är utsedda till Kalmar läns bästa rastplatser 2022

Vilka är egentligen Kalmar läns bästa rastplatser? Riksförbundet M Sveriges vägombud har åkt land och rike runt där de utsett de bästa rastplatserna i respektive län.
Publicerad 19 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Över 300 rastplatser bedömdes under 2021 runt om i Sverige. Rastplatserna inventerades två gånger per säsong och bedömdes utifrån parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Även skötseln, städningen och hygien har granskats.

– Trygga och välskötta rastplatser är viktiga för trafiksäkerheten eftersom de inbjuder till att ta pauser. En trött förare är lika farlig som en onykter förare. Trötthet är en bidragande orsak i omkring var femte trafikolycka, säger Tony Gunnarsson, sakkunnig inom trafiksäkerhet på Riksförbundet M Sverige, i ett pressmeddelande.

Riksförbundet M Sverige har utsett Botorpström och Långsjön till Kalmar läns bästa rastplatser 2022.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons