Annons

De delar ut nio miljoner kronor till föreningar i länet

Lokala projekt i Kalmar län får sammanlagt en summa på nio miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden. Jämfört med föregående år är det dock en minskning med 18 procent för länet.
Publicerad 19 april 2023
Foto: Mickes fotosida/Mostphotos

– Det är mycket glädjande att intresset för att för att utveckla samhället via Arvsfondens medel fortfarande är så stort. Förra årets utdelningar når dock inte upp till de senaste årens rekordnivåer, och vi hoppas nu att fler kan få upp ögonen för att det går att söka projektmedel, säger Hans Andersson, enhetschef på Arvsfonden, i ett pressmeddelande.

I Kalmar betalades det ut nio miljoner kronor till fem projekt i länet. Svenska Budo och Kampsportsförbundet Distrikt Öst var en av de föreningar i länet som under 2022 tilldelades projektstöd. De fick 1 433 952 kronor, för att främja idrottande ungas psykiska hälsa.

Projektbarometern för 2022.Foto: Källa: Allmänna arvsfonden
Annons

Kalmar län placerade sig på plats 13 av landets län i tilldelade pengar, med ett genomsnittligt projektanslag på 37 kronor per invånare.

Majoriteten av projekten riktar sig till barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättningar, men sedan 2021 finansierar Arvsfonden även projekt med äldre som målgrupp.

– Det är väldigt roligt att se att Arvsfondens nya uppdrag att även finansiera projekt med äldre som målgrupp har fått genomslag. Vi hoppas att äldre personer ska få ut ännu mer av Arvsfonden de kommande åren säger Hans Andersson.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons