GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De kör knallrosa bil för att samla in pengar till Bröstcancerförbundet: ”Ska synas ordentligt”

Om du ser en knallrosa bil köra omkring i Kalmar är det antagligen Alexander Jeansson eller hans kollegor på Småländska bil Kalmar som är ute och kör. Bilen är stripad av Bildväxlarna AB och syftet är att tillsammans samla ihop pengar till Bröstcancerförbundet.
– Varenda människa vrider nästan nacken av sig när man kör förbi, säger Alexander Jeansson.
Publicerad 21 januari 2023
Alexander Jeansson på Småländska bil Kalmar.
Alexander Jeansson på Småländska bil Kalmar.Foto: Privat

Bilfirmans insamling till Bröstcancerförbundet sker under februari och mars månad, men man har redan nu tjuvstartat med att ta den knallrosa bilen på några turer.

– Vi har haft kontakt med Bröstcancerförbundet och pratat om vad vi kan göra för att bidra. Vi fastnade för att göra en egen insamling och då ville vi göra något kul av det och att det skulle synas ordentligt, säger Alexander Jeansson.

– Det är en modell som får blickar i vanliga fall, men nu är den dessutom knallrosa. Jag har själv kört den ett par dagar till och från jobbet och vid lunch. Varenda människa vrider nästan nacken av sig när man kör förbi.

Hur går själva insamlingen till?

– När man ser bilen ska man fota den och lägga ut ett inlägg på Instagram eller Facebook med #vimotbröstcancer som tagg. För varje bild och inlägg kommer vi att skänka 25 kronor som går oavkortat till insamlingen. Vi kommer också att närvara vid olika event och stå utanför vissa butiker. Vi vill att den ska synas så mycket som möjligt.

– Vi har redan fått uppskattning för det och det är jättekul. Vi vill vara med och hjälpa till så gott vi kan.

Via Bröstcancerförbundets hemsida kan man följa insamlingen och även skänka en egen gåva.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.