De sålde årets första Majblommor i Kalmar

Publicerad 29 april 2023
Olivia Kazantzidou och August Bergenfeldt tillsammans med FBC Kalmarsunds spelare Calle Bending och Kevin Haglund
Olivia Kazantzidou och August Bergenfeldt tillsammans med FBC Kalmarsunds spelare Calle Bending och Kevin HaglundFoto: Privat

Årets första Majblommor i Kalmar såldes av scouterna Olivia Kazantzidou och August Bergenfeldt till FBC Kalmarsunds spelare Calle Bending och Kevin Haglund.

”Kalle hade själv sålt majblommor som grabb, men inte Kevin. Båda var dock väl medvetna om att man genom att köpa majblommor stöttar barn på orten”, skriver Majblommans lokalförening i centrala Kalmar.

.
.Foto: Privat

Förra året kunde lokalföreningen i Kalmar hjälpa 274 barn med olika bidrag. Ansökningarna gällde oftast förfrågningar om bidrag till en cykel, kläder, skor eller en aktivitet som läger.

”Vi vet ju alla att det är tuffare tider nu så vi hoppas få se många bära Majblomman på jackorna i vår så att fler barn får hjälp.”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.